Hoppa till innehåll

Hin Mueng & Hin Daeng

2010/04/21

Gigant Moray, originally uploaded by niclas.o.

Idag fick jag åka och dyka igen. Bilden föreställer en jättemuräna (Gymnothorax javanicus) som höll till ute på Hin Dueng/Hin Mueng dit dagen dykresa gick. Fler bilder finns på flickr.

Det var tänkt att vi skulle åka speedboat och vara hemma vid 2, det blev den vanliga båten så jag var tillbaks i Saladan vid sju. Hin Daeng/Hin Mueng ligger rätt långt från Koh Lanta, det tar runt fyra timmar att åka dit med vanlig båt men anses som ett av Thailands bästa dykställen.

Jag hade hoppas på att få se valhaj men det blev inte så. Däremot fanns det mycket annat att titta på.

Hanna var hemma med killarna och blev lite oväntat bjuden på födelsedagskalas, ägaren till Lanta Sea House fyllde år. Några munkar kom för att hjälpa till med firandet, tyvärr inga bilder på dom då kamernan var på 25 meters djup.
Det bjöds på en massa god mat och flera i personalen undrade vart jag var. Synd att man misssade det.

Imorgon är det Hanna’s tur att dyka ute på Koh Bida som ligger ganska nära Phi Phi islands.

Vi var ner till Khlong Nin beach igår och snackade lite med vår gamla kompis Mong och tittade även in på Sri Lanta. Mong var som vanligt på gott humör. Sri Lanta var sej likt med lite slitnare än sist vi var dit.

Nu är det inte så många dagar kvar på Koh Lanta, den 24:e åker vi till Ao Nang och ska bo i ett ”Honeymoon deluxe” rum. Spännande.

Tintin har fått upp tempot på krypandet, det går riktigt snabbt, han har också lärt sej att ställa sej upp med stöd. Igår lärde han sej att klappa händerna, vilket han gör med stor inlevelse och glädje. 🙂 Han har även fått en del kompisar, dom flesta är över 30 år och thailändare.

Totte har börjat prata om Klubbacken och vill åka tunnelbana, han saknar kompisarna på dagis och pratar ganska ofta om Linus och Emil.

Igår hade The Frog i Saladan 50% rabatt på all mat så vi passade på att äta där, supergod mat och trevlig miljö. Hanna åt anka och jag fick kalvstek. Mums.

Annonser
One Comment leave one →
 1. Monica permalink
  2010/04/22 14:26

  Hej

  vilka fantastiska bilder!! Jag är inte det minsta avundsjuk…..själv ska jag till Åre och åka skidor i helgen – livet kan te sig olika ibland 🙂
  Ha det
  Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: